Farë është një copë faqe dhe si ta dizajnoni si duhet

  1. Farë është një copë faqeje
  2. Si të shkruani copa të sakta
  3. përfundim

Në këtë artikull, ne do të flasim për atë që është një copë faqe dhe si ta formatizojmë siç duhet. Nëse fitoni para përmes Internetit, atëherë me siguri do të gjeni një koncept të tillë si SEO. Dhe copëza është gjëja e parë që ju duhet të njiheni me të në përgatitjen e promovimit të faqes në internet.

Farë është një copë faqeje

Përshëndetje miq dhe kolegë Përshëndetje miq dhe kolegë! Ky artikull është për ata që fillojnë të fitojnë para përmes Internetit përmes promovimit të faqes së internetit ose blogut të tyre. Ka shumë mënyra për të fituar para, por një gjë i bashkon të gjithë është trafiku. Do të ketë vizitorë në blogun tuaj, do të ketë fitime.

Ekziston një thënie e tillë - ato plotësohen nga rrobat, dhe shoqërohen nga mendja. Vetëm ndonjëherë rroba të tilla që mund të mos i arrijnë në mendje. Kështu që, si duket burimi juaj në rezultatet e kërkimit - kjo është "veshja" e faqes tuaj. Shtë e qartë se përmbajtja e faqes është shumë e rëndësishme, por ju duhet të "arrini atë". Nëse keni 500 përshtypje në javë dhe jo një klik të vetëm, duhet të korrigjoni situatën. Dhe një nga gjërat e rëndësishme që ju duhet të redaktoni në këtë rast është të ndryshoni copëz.

Farë është një faqe snippet dhe pse është kaq e rëndësishme. Snippet është një pjesë përshkruese e një artikulli që lëshohet gjatë rezultateve të kërkimit.

Për shembull, një përdorues kërkon çdo informacion në Internet dhe një motor kërkimi i jep atij faqe me rezultate të kërkimit. Pra, copëza është një lloj mekanizmi reklamimi në motorët e kërkimit. Me ndihmën e këtij mjeti, ju tërheq vëmendjen e përdoruesit në lidhjen tuaj dhe ai klikon mbi të dhe shkon në faqen tuaj.

përmbajtja

Si të shkruani copa të sakta

Duke kuptuar rëndësinë e këtij mekanizmi reklamues, le të kuptojmë se si të shkruajmë copa të sakta.

Meqenëse copëza lëshohet gjatë rezultateve të kërkimit, gjatësia e saj duhet të jetë jo më shumë se njëqind e gjashtëdhjetë karaktere. Nëse ka më shumë, motori i kërkimit thjesht e ndërpret atë.

Titujt dhe etiketat e përshkrimit ju lejojnë të vendosni titullin dhe përshkrimin e shiritit.

Pra, pse është e nevojshme. Siç e keni kuptuar tashmë, snippet jep informacion të shkurtër në lidhje me faqen tuaj në motorin e kërkimit. Dhe kjo varet nga përmbajtja e saj nëse përdoruesi shkon në faqen tuaj apo jo.

Prandaj, për krijuesit e faqes është e rëndësishme që copëza të jetë sa më tërheqëse për përdoruesit. Në fund të fundit, përdoruesi harxhon jo më shumë se dy sekonda për të lexuar emrin e faqes dhe përshkrimin e tij. Kjo është arsyeja pse shkrimi kompetent i një sendi është shumë i rëndësishëm për suksesin e faqes.

Kjo është arsyeja pse shkrimi kompetent i një sendi është shumë i rëndësishëm për suksesin e faqes

Si për të bërë copa të sakta. Studimet tregojnë se copëzat e dizajnuara në mënyrë të parregullt mund të trembin deri në 60 përqind të vizitorëve në sit. Prandaj, përpilimi i tij cilësor është shumë i rëndësishëm për suksesin e sitit.

Copa cilësore ka karakteristika të caktuara. Kjo është tema, prania e fjalëve kyçe dhe kuptueshmëria. Për shembull, për të vendosur copëzën për Yandex, duhet të maksimalizoni titullin e artikullit tuaj. Nëse copëza përmban një fjalë kyçe ose disa fjalë kyçe, atëherë do të rritni ndjeshëm pozicionin tuaj në renditjen e këtij motori të kërkimit.

Prandaj, mos harroni të plotësoni titullin dhe përshkrimin.

Kontrolloni nëse titulli dhe përshkrimi plotësohen duke përdorur Yandex Webmaster, diagnostifikimin e faqes.

Nëse ka shumë faqe me etiketa boshe në faqen tuaj, shërbimi do ta raportojë atë. Një paralajmërim shfaqet në listën e problemeve të mundshme.

përmbajtja

përfundim

Për biznes të suksesshëm dhe fitim të parave përmes Internetit, një fillestar duhet të dijë se çfarë është një copë faqe, si ta kompozojë atë dhe me çfarë ta plotësojë atë. Snippet është komponenti më i rëndësishëm i gjithë procesit të optimizimit të faqes SEO, mjeti më i rëndësishëm për promovimin e faqes dhe rritjen e renditjes së saj në motorët e kërkimit. Mos e lini pas dore këtë mekanizëm të rëndësishëm reklamimi. Suksesi!

Përshëndetje, Ivan Kunpan.

PS Ka disa artikuj të dobishëm për optimizimin e SEO në blog. Për shembull, një hyrje interesante ” Optimizimi i artikullit SEO ".

Pamje: 131