SEO спринт - Како да се привлечат реферали? -

""

Здраво пријатели! Решив да ви кажам денес за тоа како да привлечете реферали за Seo спринт на еден комплициран начин. Имам многу луѓе кои поставуваат прашања за привлекување реферали, некој не успева да го направи тоа, и всушност тоа не е доволно начини.

Вие само треба да направите нешто, јас, исто така, не се многу добри во привлекувањето упати, а потоа сè отиде и на почетокот ќе излезе.
Во принцип, сакав да зборувам за овој метод во моите видео курсеви " За правење пари на Seo спринт ". Но, тогаш решив да ја запалам оваа тема денес. видео курсеви поради тоа нема да ја изгуби својата вредност, нема да има доволно начини за привлекување на референции.

Оние кои не заработуваат на SEO спринт, тука е мојата статија " Како да заработите пари онлајн на Seo спринт ". Сега да се доближиме до темата. И така, како можеш да привлечеш реферали за спринт на Seo? Ова ќе ни помогне одлична услуга за ставање не е скапо рекламирање во форма на рекламни линии. Оваа линија можете да ја видите на мојот врв на блогот.

Оваа рекламна линија, како што разбирате, се плаќа, но не е многу скапа. На пример, за мене чини само 0,4 долари за 1000 впечатоци, тоа е помалку од 15 рубли. И просек од 15-20 кликнувања на неа. Најверојатно веќе погоди што мислам? Овде со помош на оваа рекламна линија можете и треба да привлечете референции.

Како да го направите ова? Па, прво треба да се регистрирате за проектот Nolix ( Регистрирајте се тука ). Со кликнување на линкот веднаш ќе стигнете до страницата каде што треба да кликнете на "Рекламни" и кликнете на "Регистрирај се".

После тоа, веднаш ќе стигнете до следната страница, каде што треба да ја пополните формуларот и кликнете "Регистрирај се".

По регистрирањето, веднаш стигнете до страницата каде што треба да ги внесете податоците наведени за време на регистрацијата и кликнете на "Login".

Откако ќе влезете, ќе бидете префрлени на страната каде што треба да кликнете на "Избор на сајтови за рекламирање" во горниот десен агол, а потоа кликнете на "Веб-страниците со рекламирање линии" во опаѓачкото мени.

После тоа, ќе бидете прегледани на страната каде што ќе барате соодветни сајтови за да поставите рекламна линија за нив.

Изберете режим. Тука треба да изберете што треба да биде посетеноста и цената на страницата на која ќе рекламирате. Јас обично го ставам како што е прикажано на сликата, но можете да ги наведете подесувањата како што сакате.

Јас обично го ставам како што е прикажано на сликата, но можете да ги наведете подесувањата како што сакате

Избор на теми. Овде треба да поставите штикли на сајтови со слични теми на рекламата. Бидејќи ние ги бараме луѓето да заработат пари на интернет, можете да наведете - Интернет, финансии, форуми, работа. Но, се разбира, можете исто така да посочите други теми, на пример, игри, забава, бидејќи на овие сајтови има многу млади луѓе кои исто така сакаат да заработат пари.

Но, се разбира, можете исто така да посочите други теми, на пример, игри, забава, бидејќи на овие сајтови има многу млади луѓе кои исто така сакаат да заработат пари

После тоа, сајтовите се појавуваат според вашите параметри. Сега треба да изберете соодветни сајтови за рекламирање.

Сега треба да изберете соодветни сајтови за рекламирање

Сега ќе ви кажам на кои сајтови сајтови, најдобро е да поставите реклама. Треба да се погледне - Просечен CTR, впечатоци дневно, цена.

CTR - Ова е бројот на кликвания како процент од вкупното време на рекламата, која е поставена на сајтот. На пример, ако поставите реклама за 1000 ГЁ и кликнете на него 10 пати, тогаш CTR на страницата ќе биде 1%. Ви препорачувам да одберете сајтови со CTR од најмалку 0,70.

Импресии на ден - Ова е бројот на рекламирање линија на хитови на страницата. Колку повеќе хитови, толку повеќе посетителите ќе видат. На пример, едно лице отиде на страницата, се префрли на која било страница на страницата, ова е веќе 1 екран, се премести на втората страница, ова е веќе 2 прикажувања и така натаму.

Пред да рекламирате на страницата, треба да отидете на неа и да видите што е на страницата, која е нејзината публика. Потоа, направете му проценка и размислете дали луѓето што ја посетуваат оваа страница ќе кликнат на вашата реклама. Како да се оцени сајтот? Па, само погледнете во што е тој, какви статии тој има, и размислете дали вашата реклама ќе биде интересна за посетителите.

Следно, ставете го функционирањето на страницата што ја сакате. Избрав место наречено "Златен рудник". Цена на 1000 ГЁ за 0,5 $ -15 рубли. CTR на страницата не е лоша, публиката на страницата е луѓе кои сакаат да заработат пари, така што ќе има кликне на никого.

CTR на страницата не е лоша, публиката на страницата е луѓе кои сакаат да заработат пари, така што ќе има кликне на никого

Откако ќе одбереш страница, треба да креирате наслов кој ќе биде прикажан во рекламната линија и да внесете линк кој луѓето ќе кликнат кога ќе кликнат на реклама. Текстот на рекламата се обидува да избере ѕвонење за која сакате да кликнете. Решив да пишувам " Ќе заработи дури и дете ".

Решив да пишувам    Ќе заработи дури и дете

Советувајте ако имате можност да дадете врска не на проектот Seo спринт, туку на пример на видео клип на YouTube. Во која ќе ви кажам во детали како да се регистрирате за Seo спринт и како да заработите, тоа е, Seo спринт видео инструкции. И во видеото, веќе им кажувате на луѓето да се регистрираат за проектот спринт за SEO, одете на линковите подолу.

За што е тоа? Па, погледнете, лицето ќе кликне на вашата врска, и оди директно во Скинтот на Сео, а неговата коса стои крај! Зошто? Затоа што, тој нема да разбере како да заработат пари на овој проект, и што да направат за тоа. Дали разбирате зошто треба да направите видео и дајте линк до него? Мислам дека е така. Ако немате, тоа веројатно не е страшно, но ќе бидете попривлечни за луѓето ако имате видео или некој текст со инструкциите за спринт за Seo.

Патем, добивате писма од мене во мејлинг листите, па дури и ова писмо од кое сте го префрлиле на овој напис. Ова се страници на една страница, многу е лесно да ги направите. Во нив можете да напишете инструкции за спринт на Seo, па дури и да вметнете свои видеа и слики и линкови. Денес нема да ви кажам како да направите сајтови со една страница, но дефинитивно ќе ви кажам за тоа подоцна. За да не ги пропуштам овие информации советувам се претплатите за надградби , ако сеуште не сте претплатени на нив, или додадете мојот блог на вашите обележувачи.

Значи, сега треба да платите за нарачаното рекламирање. Како да го направите ова? Во горниот десен агол на менито, треба да кликнете на "Баланс на рефил". И ќе ве одведат на нова страница каде што треба да изберете начин на плаќање и кликнете "Напред".

Откако ќе го надополнувате салдото, можете да платите за рекламирање на страницата што сте ја одбрале со кликнување на "Плати". Како да го направите ова, погледнете ја сликата погоре, каде што го напишав текстот на рекламата и линкот.

По плаќањето, рекламната линија ќе се врти на избраната локација. Јас тоа изгледа вака.

Јас тоа изгледа вака

За следење на статистиката на кликовите на рекламната линија ви треба во менито од лево, кликнете на "Рекламни кампањи".

За следење на статистиката на кликовите на рекламната линија ви треба во менито од лево, кликнете на Рекламни кампањи

И ќе бидете префрлени на листата на платени рекламирање линии. Ќе ги видите сите статистики за кликвания на вашата реклама. Еве во примерот подолу, ќе видите што го купив на сајтот наречена "Gold Mine", 1000 впечатоци. Сега ќе ја следам статистиката, мислам дека ќе има 30 кликања на никого. Јас немам една линија на рекламирање, има повеќе од 10. Јас, како пример, издвои еден.

Јас, како пример, издвои еден

Ова е како што е, ова не е незгодно начин да привлечете референции каде што ви одговара. И воопшто, можете да објавите било какви реклами за нешто што сакате. И најинтересно е дека ќе треба 10-15 минути за рекламирање и пребарување на сајтови за ова.

Во принцип, обидете се со овој метод, можеби ќе успеете да привлечете референции. И колку повеќе реклами имате на страниците, толку ќе биде поголем ефектот. Замислете ако купите 10.000 впечатоци, трошејќи 100-150 рубли, колку кликне на неа.

Јас се уште ќе пишувам за начините за привлекување на референции, па не заборавајте да останете вклучени. Ако не е јасно, слободно ме испрати во коментарите сите ваши прашања.

И не денес, сè, се надевам дека детално го насликав, и разбрав како да привлечам реферали за Seo спринт со помош на рекламна линија

Член копирани од сајтот http://vse-vklycheno.ru

И така, како можеш да привлечеш реферали за спринт на Seo?
Најверојатно веќе погоди што мислам?
Како да го направите ова?
Како да се оцени сајтот?
За што е тоа?
Зошто?
Дали разбирате зошто треба да направите видео и дајте линк до него?
Како да го направите ова?