Lëvizja në HTTPS gjatë një migrimi në Shopify: Protokolli HSTS, 307 ridrejtimet dhe implikimet për SEO

  1. Protokolli HSTS, 307 përcjellëse, dhe implikimet për SEO Rreth fillimit të 2010s, SEOs filluan të...
  2. Zvarritje e thellë:
  3. Çfarë do të thotë kjo për ju

Protokolli HSTS, 307 përcjellëse, dhe implikimet për SEO

Rreth fillimit të 2010s, SEOs filluan të flasin për SSL (Secure Sockets Layer) dhe debatimin e implikimeve që mund të ketë në performancën e search engine. Google kishte nënvizuar nevojën për një kohë, por formalisht njoftoi se certifikatat SSL do të bëheshin të detyrueshme në janar 2017. Faqet e internetit duhet të përdorin SSL për një numër arsyesh përtej sigurimit - Google Chrome ka lëshuar një numër mënyrash të ndryshme që do të penalizojnë jo - Hapni faqet në shfletuesin e tyre, të tilla si shfaqja e një "X" të vështirë për të injoruar "të kuqe" përpara faqes së shfletuesit. Jo i madh për përvojën e përdoruesit.

Si një profesionist SEO me kohë të plotë, unë kam hasur pjesën time të drejtë të migracionit HTTPS. Një nga rekomandimet e mia të përbashkëta si një "hap i fundit" në proces është krijimi i HSTS (HTTP Strict Transport Security). Kjo është një kërkesë e bërë në nivelin e shfletuesit, duke siguruar që shfletuesit gjithmonë "të kujtojnë" se një faqe interneti është tani HTTPS dhe të mos kërkojë asnjëherë versionin HTTP. Shtimi i kësaj shtrese shtesë është një mënyrë tjetër për të parandaluar përdoruesit, motorët e kërkimit dhe hakerët që të hyjnë në versionin HTTP të faqes suaj të internetit, gjë që do të bënte të prekshëm nga kompromiset e sigurisë.

Teknikisht, përcjellja që po ndodh brenda shfletuesit kur një vend ka HSTS aktivizuar është i përkohshëm - do të shihni një 307 në panelin e rrjetit të Google Chrome.

Ekziston qartë një konfuzion rreth viteve 307 Ekziston qartë një konfuzion rreth viteve 307. Siç thekson John Mueller në postin e tij të titulluar "Një udhëzues i motorëve të kërkimit në 301, 302, 307 dhe përcjellime të tjera": "

Nëse përcaktoni HTTPS, 301 përcjellim nga HTTP në HTTPS dhe aktivizoni HSTS, kur përpiqeni të përdorni HTTP-në versionin në shfletuesin tënd, do të hyjë automatikisht në versionin HTTPS, por regjistrojë atë si një përcjellëse 307. 307 është një gënjeshtër :). "

Pa kontekst kjo mund të jetë konfuze dhe e paqartë, por pasi ta ketë përjetuar këtë situatë nga ana e parë, ky post tani ka kuptim të plotë dhe të plotë. Sidoqoftë nuk pajtohem me thënien se 307 është një gënjeshtër, ka një përcjellim 307 që po ndodh, por po ndodh në nivelin e shfletuesit, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për atë në anën e serverit për SEO.

Për të shqyrtuar më tej, unë u zhvillua të njëjtën faqe përmes një HTTP header checker, përcjellëse është një 301.

Kohët e fundit u zhvillua në këtë çështje me një klient që migronte faqen e tyre nga jo-http në HTTPS në platformën Shopify, e cila mundëson protokollin HSTS Kohët e fundit u zhvillua në këtë çështje me një klient që migronte faqen e tyre nga jo-http në HTTPS në platformën Shopify, e cila mundëson protokollin HSTS. Ashtu si çdo SEO mirë, sa më shpejt që vendi u emigrua, unë menjëherë mori për të ulëritës bretkocë për zvarritje URL trashëgimi kam mbledhur për Platin tim 301. Dhe atje ata ishin, një mori e tërë e 307 - tingëllojnë alarmet!

Sidoqoftë, këto ridrejtime ishin koduar si 301 përmes platformës Shopify. Vendet e vetme që raportonin 307 ishin Google Chrome dhe Fërkimi i britmës. Unë u zhvillua në vend përmes Deep Crawl dhe pashë vetëm 301. Prandaj, unë fillova të formoja teorinë time se Fërkimi i Frogit zvarrit faqet më afër nga mënyra se si do të ishte një shfletues, ndërsa Zvarritja e thellë zvarritet në nivelin Header HTTP. Pas hetimeve të mëtejshme, unë konfirmova se Screaming Frog nuk po caching protocol HSTS, kështu që çdo herë që goditi një faqe HTTP ata po kalojnë atë 307 përcjellim përsëri.

I zgjova për të mbështetur të dy mjetet dhe mora përgjigjen e mëposhtme:

Fërkimi i britmës:

"Siç është një servil që sillet ndryshe nga një shfletues, ne nuk po i kalojmë informacionet e referimit kur merimanga viziton lidhjet që gjen në një faqe. Gjithashtu ne nuk e harrojmë" protokollin HSTS "dhe vetëm bëjmë kërkesa HTTPS."

Në thelb, ajo që Fryma e Screaming po thotë këtu është se ndërsa servilimi i tyre nuk sillet tamam si një shfletues, ende po bën të njëjtat kërkesa që një shfletues do të bënte, prandaj po shohim këto kodet e statusit 307. Dhe për shkak se ata nuk e cache protokollin, ata bëjnë kërkesën HTTP çdo herë, prandaj duke shkaktuar përcjelljen e përkohshme nga HTTP në HTTPS.

Zvarritje e thellë:

" Ne nxjerrim kodin e ridrejtimit nga koka e përgjigjes kur faqja kthehet nga serveri Pra, nëse a 301 e saj, ne raportojmë atë si 301 dhe nëse një header përgjigjeje të HSTS raportojmë në" Faqet në HSTS "raport."

Prandaj, ne jemi të saktë në konstatimin se Depërtimi i thellë bën kërkesa në nivelin e kokës. Pra, përderisa sigurisht ka arsye për të përdorur si Frogin e Screaming dhe Crawl të thellë për të kuptuar plotësisht dhe saktë shëndetin teknik të faqes suaj, në këtë rast, për të kuptuar plotësisht ashpërsinë e kësaj situate.

Çfarë do të thotë kjo për ju

307 redirects në një vend migrimi duhet të jetë shkak për shqetësim. Megjithatë, nëse migrimi juaj përfshin lëvizjen nga HTTP në HTTPS dhe aktivizimin e protokollit HSTS, atëherë sigurohuni që të kontrolloni të gjitha faqet tuaja me një kontrollues header HTTP, ose mjetin e zvarritjes së thellë, së bashku me skllavërimin, përpara se të hidhni në ndonjë përfundim. Kjo do t'ju kursejë orë paniku dhe do të dërgoni email "alarm të rremë" klientëve dhe zhvilluesve.

Mendova se do të ishte e dobishme për të ndarë këtë përvojë dhe gjetjet tona me komunitetin SEO, pasi në atë kohë nuk isha në gjendje të gjeja shumë burime që drejtpërsëdrejti adresonin këtë dukuri.